Bibliografska predstavitev glasbene šole Jesenice

z bibliografijama izdaj 2003–2020 ter člankov o šoli 2017–2020

• Nina Jamar Glasbena šola Jesenice,
Ključne besede: bibliografije, glasbene šole, šolske knjižnice, Jesenice

Namen: Predstavljamo založniško dejavnost na Glasbeni šoli Jesenice (GŠJ) in članke, objavljene o njej v lokalnih serijskih publikacijah.

Metodologija/pristop: Publikacije in članke smo predstavili v dveh ločenih bibliografijah.

Rezultati: Pripravili smo bibliografijo izdaj GŠJ ter bibliografijo člankov o njej, objavljenih v lokalnih serijskih publikacijah. Bibliografija izdaj obsega 111 enot in zajema obdobje od začetka leta 2003 do konca leta 2020. Bibliografija člankov o njej, objavljenih v lokalnih serijskih publikacij pa 199 enot in zajema obdobje od začetka leta 2017 do konca leta 2020.

Omejitve raziskave: Z založniško dejavnostjo se je na GŠJ intenzivneje začelo po letu 2003. S spremljanjem člankov objavljenih o GŠJ v lokalnih serijskih publikacijah in njihovim vnosom v sistem COBISS pa se je sistematično začelo leta 2017. Zato publikacije izdane pred letom 2003 in članki, objavljeni pred letom 2017 niso vključeni v bibliografijo.

Izvirnost/uporabnost raziskave: Z založniško dejavnostjo na GŠJ in vnosom člankov o GŠJ objavljenih v lokalnih medijih želimo poskrbeti, da dejavnost Glasbene šole vsaj v določenem obdobju ne šla v pozabo. Tudi prihodnji rodovi si bodo lahko ogledali na kakšen način in kaj se je v določenem obdobju dogajalo na Glasbeni šoli Jesenice. Zato smo te publikacije in članke želeli še posebej izpostaviti.

Objavljeno
2022-09-13
Kako citirati
JamarN. (2022). Bibliografska predstavitev glasbene šole Jesenice: z bibliografijama izdaj 2003–2020 ter člankov o šoli 2017–2020. Knjižnica, Revija Za področje Bibliotekarstva in Informacijske Znanosti, 65(3-4), 125-158. https://doi.org/10.55741/knj.65.3-4.6